WAT IS DUBBEL PANEELGLAS

In koude klimaten is het vermogen van een ruimte om warmte vast te houden een sleutelfactor die moet worden aangepakt bij het ontwerpen en uitvoeren van een project. De warmtestroom gaat van de warmste naar de koelste delen van de structuur en als er een raam is, ontsnapt er warmte doorheen. Hoeveel warmte gaat er verloren? Dat hangt af van hoe goed uw ramen werken.

Als u kiest voor een monolithisch (of enkel glas) glas, verliest u een bepaald aantal watt per vierkante meter raam. Dit aantal kan gehalveerd worden als we een standaard dubbel beglaasd raam plaatsen, waardoor u bijna 50% aan energiekosten bespaart; Met een nog geavanceerdere raambevestiging, zoals Low-E, die een laag emissievermogen hebben, kunt u tot 80% besparen op energiekosten.

In lawaaierige ruimtes is dubbelglas effectief tegen hoogfrequente geluiden en ze kunnen zelfs nog effectiever zijn met akoestische polyvinylruiten, die ook beschermen tegen laagfrequente geluiden (constant zoemende geluiden die moeilijker te detecteren zijn, maar erg irriterend) .

In extreme gevallen, zoals op luchthavens, zou deze oplossing zelfs nog effectiever kunnen zijn door de ruimte tussen de ruiten te vergroten, waardoor het geluid van buitenaf aanzienlijk met decibel zou worden verminderd.

wingman-montage.nl